بیماری های واگیر دار

چگونه با بیماری ها مبارزه کنیم

بیماری های واگیر دار

چگونه با بیماری ها مبارزه کنیم

راه های پیشگیری و در مان بیماری ها چیست

  • ۰
  • ۰

بیماری تنفسی که عموما در ارتباط با بیماری ریوی است شامل گروهی از بیماری ها هستند که از طریق درگیر کردن بخش یا قسمت هایی از دستگاه تنفسباعث اختلال در عملکرد ریه ها می گردند. گاهی بیماری تنفسی در نتیجه آسیب به پرده جنب(پلورا)، حفره پلورال یا ماهیچه ها و اعصاب تنفسی ایجاد می شود.


همه چیز درباره آسم

  • فهرست مطالب


ریه ها مهمترین قسمت دستگاه تنفسی هستند که در عمل تبادل گازهای تنفسی جهت تامین اکسیژن بافت های مختلف بدن و دفع دی اکسید کربن نقش دارند. نایژه ها، نایژک ها و آلوئول ها از اجزای مهم هر کدام از ریه ها به شمار می آیند که در یک بیماری تنفسی ممکن است درگیر شوند.

دلایل تنگی نفس:

بیماری مجاری ریه: آسم و بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) شایع ترین بیماری های انسدادی ریه هستند. انسداد در جریان بازدم که منجر به پرهوایی ریه ها و  قفسه سینه ای بشکه ای شکل می گردد.

بیماری جدار قفسه سینه: حجم زیاد مایع در فضای جنب ممکن است به دلیل افزایش کار تنفس و با تحریک گیرنده های تنفسی منجر به تنگی نفس می گردد.

بیماری پارانشیم (بافت بینابینی) ریه: در اثر عفونت، تماسهای شغلی، اختلالات خودایمن ایجاد می شود که منجر به افزایش سفتی ریه ها و افزایش کار تنفس  می گردد

یکی دیگر از دلایل تنگی نفس، کم خونی (آنمی) و بیماریهای التهابی قلب(میوکاردیت) می باشد.

درمان بیماری های تنفسی بر اساس تشخیص نوع بیماری توسط پزشک معالج، حاد و مزمن بودن، شدت علایم و عوارض برجای مانده بر دستگاه تنفسی متفاوت بوده که ممکن است شامل یک یا چند روش زیر باشد:

  • رعایت اصول بهداشتی
  • ترک سیگار
  • دارو درمانی
  • کنترل عفونت ها
  • اکسیژن درمانی
  • فیزیوتراپی تنفسی
  • دوری ازعوامل خارجی تشدید کننده بیماری
  • دستگاه مرطوب کننده جهت رقیق کردن ترشحات ریوی
  • دستگاه تهویه مکانیکی
  • اسپری های استنشاقی
  • دستگاه نبولایزر
  • انجام واکسن (مثلا واکسن آنفلوانزا و پنوموکوکی)
  • جراحی

آسم  یک بیماری التهابی رایج مزمن مجاری هوایی است که ویژگی های آن عبارتند از علائم متغیر و عودکننده، انسداد برگشت پذیر جریان هوا و اسپاسم برونش. نشانه های رایج آن عبارتند از خس خس، سرفه و تنگی نفس که به سه گانه ی آسم معروف است‏.

تصور بر این است که آسم از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی ایجاد می شود.تشخیص آن معمولاً بر اساس الگوی علائم، پاسخ به درمان در طول زمان و اسپیرومتری صورت می گیرد. این بیماری از نظر بالینی با توجه به دفعات علائم، حجم بازدمی با فشار در یک ثانیه (FEV1) و بیشینه میزان جریان بازدمی طبقه بندی می شود.آسم را همچنین می توان بر اساس آتوپیک (بیرونی) یا غیرآتوپیک (درونی) بودن عامل آن طبقه بندی کردکه در اینجا آتوپی اشاره به استعداد بروز واکنش های حساسیت نوع ۱ اشاره دارد.

علائم آسم

علایم و نشانه های بیماری آسم هم از نظر شدت و هم از نظر شکل علایم در بین افراد متفاوت است. ممکن است شما فقط در هنگام ورزش دچار حملات آسمی شده و یا همیشه در خطر این حملات باشید. علایم و نشانه های بیماری و حملات آسم شامل:

  • تنگی نفس
  • سفت شدن قفسه سینه و یا درد در قفسه سینه
  • مشکل در خوابیدن بدلیلتنگی نفس، سرفه و یا خس خس
  • صدای سوت یا خس خس هنگام بیرون دادن هوا (بازدم)
  • حملات سرفه و خس خس که در هنگام سرماخوردگی، آنفلوانزا و بوسیله ویروس های تنفسی شدید تر می شوند

آسم, درباره آسم, حساسیت ها

آلرژی

داروهای آسم و طریقه استعمال آنها

به نقل از آکاایران : کنترل آسم زیاد آسان نیست بلکه احتیاج مداوم به درمان صحیح دارد که ممکن است سالها طول داشته باشد و حتی در برخی از موارد تمام عمر به درازا می‏کشد. برای این مریضی درمانهایی وجود دارد که با وجود اینکه علاج بخش قطعی نیستند، باعث می‏شوند در اغلب موارد مریض تحت کنترل درآید و خود از یک زندگی عادی برخوردار شود. در این میان مسئله چگونگی استفاده صحیح از داروهای مختلف برای آسم مهم است. موفقیت درمان آسم رابطه مستقیم با پذیرش دارو و عمل صحیح به توصیه‏های پزشک دارد.

پس بنابراین هرچه دارو صحیح‏تر مصرف شود اثر آن بیشتر است و نیاز مریض به پزشک و درمان آن کمتر می‏شود. داروههای ضد آسم بسیار و گوناگون هستند و برای استفاده از هر کدام آنها باید کارکرد آنها را شناخت. برخی از مریضها باید از دو یا بیشتر دارو استفاده کنند و ممکن است دستگاهها باهم فرق بکنند و این ممکن است مریض را کمی سردرگم کنند به علاوه اینکه این داروها باید در طول روز به مراتب مصرف شوند. 

درمان آسم

عسل: استفاده از عسل، به ویژه عسل گندم سیاه که پررنگ و سرشار از آنتی اکسیدان است، برای درمان سرفه توصیه شده است. مخلوطی از کمی عسل و آب گرم به طور موثر خلط اضافه را دفع می کند. همچنین نوشیدن ترکیب یک چهارم قاشق مرباخوری عسل با یک فنجان چای نیز مفید است.

ماهی چربمنبع اسید چرب امگا۳، ماهی تن، سالمون و ساردین است که برای درمان آسم سودمند است. این ماهی ها را می توان ۲ بار در هفته مصرف کرد.

نخود بو داده: نخود غنی از پروتئین است و در صورت مصرف آن با یک لیوان شیر، باعث باز شدن راه های تنفسی می شود.

انجیر: مقداری انجیر را با آب سرد بشویید سپس به مدت چند ساعت یا یک شب کامل در آب خیس کنیدو آب آن را مصرف کنید.

شلغم : سال هاست که از شلغم خام برای درمان علایم آسم از جمله گرفتگی سینه استفاده می شود. آنتی اکسیدان موجود در آن، از آسیب رسیدن به بافت سلول های ریه پیشگیری می کند.

کافئین: برای تسکین موقت خس خس سینه از نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه استفاده کنید . در افرادی که روزانه قهوه داغ می نوشند حمله آسم راحت تر کنترل می شود. کافئین ماده تحریک کننده است که باعث گشاد شدن راه های هوایی می شود.

از مصرف هر نوع تنباکو بپرهیزید: اگر دچار حمله های مکرر آسم می شوید توصیه می کنیم از استعمال مواد دخانی بپرهیزید. زیرا دود این مواد لوله تنفسی را تحریک و واکنش سیستم دفاعی بدن را بیشتر می کند.

چربی اضافه را آب کنید: برای بهبود عملکرد ریه، مبتلایان به آسم باید از طریق ورزش و برنامه غذایی سالم، وزن خود را پایین بیاورند. برای پیشگیری از حمله های آسم همیشه با ورزش بدنتان را گرم کنید. توجه کنید اضافه وزن روی تمام سیستم بدن از جمله ریه اثر می گذارد.

ورزش: یکی از بهترین روش های طبیعی درمان آسم انجام روزانه ورزش تنفسی است. ورزش باعث می شود میزان دی اکسید کربن موجود در خون افزایش یابد و در نتیجه عضلات نرم و مجرای تنفسی شل شود. این امر باعث گشاد شدن مسیر تنفسی می شود.

گیاهان دارویی

گیاهان داروئی و داروهای گیاهی متعددی برای کنترل و درمان آسم چه در طب رایج و چه در طب سنتی ایران (TM) وجود دارند که می توان از آنها استفاده برد. 
-برای کنترل موارد حاد بیماری نیز می توان از طب سنتی ایران کمک گرفت که این امر پس از تحقیقات مفید و آزمایش روش های مطرح شده قابل تحقق می باشد. 
-طب رایج احتمالاً در برخی موارد همان طور که در تئوری های آسم دیدم، از دسترنج زحمات حکمای طب سنتی ایران بهره برده است بدون اینکه به آن اشاره ای داشته باشد. 
-در نهایت با دیدن ظرایف و دقت نظر حکماء که در آثار آنها منعکس است به غنای طب سنتی ایران و لزوم انجام تحقیقات نظری و عملی جهت اثبات و استفاده بیشتر از محصولات آن پی می بریم.

آسم, درباره آسم, حساسیت ها

آلرژی

آلرژی 
آلِرژی یا حَسّاسیَت‏ واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل گوناگون است. کسانی که دچار حساسیت هستند، دارای دستگاه ایمنی فوق هوشیار هستند که نسبت به مواد ظاهراً بی ضرر موجود در محل زندگیشان، واکنشی بیش از حد معمول نشان می دهند.
برای مثال گرده گیاهان، می تواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شده است. حساسیت یک مشکل بسیار شایع است و تقریباً از هر ده نفر، دو نفر به نوعی از آن مبتلا هستند.

درمان :

ویتامین C- استفاده از ویتامین C تاثیر فوق العاده ای روی آلرژی دارد. شما باید در رژیم غذایی خود از این ویتامین استفاده کنید. این ویتامین به شما کمک می کند تا در برابر حساسیت های محیط مقاوم تر باشید.

عسل – عسل یکی دیگر از مواد خوب خانگی است که برای درمان حساسیت به شما کمک زیادی خواهد کرد. سعی کنید عسل را از محلی ها بخرید. از مقدار کم شروع کنید و هر روز مصرف آن را بیشتر کنید. چک کنید ببینید از زمانیکه عسل مصرف می کنید بدن شما نسبت به حساسیت های محیط بهتر شده است یا نه؛ شاید عسل برای برخی از افراد حساسیت زا باشد ، ولی اگر حساسیت نداشتید

چای سبز- چای سبز برای درمان بسیاری از آلرژی ها راه بسیار موثری شناخته می شود. چای سبز دارای موادی است که در مقابل بسیاری از عوامل ایجاد کننده آلرژی مانند گرده گیاهان و گلها ، ذرات گرد و غبار و ... ایستادگی می کند. چای سبز را خالص استفاده کنید. به آن شیر یا عسل اضافه نکنید. این مواد عناصر و مواد موثر در چای را از بین می برند. برای شروع یک فنجان در روز بخورید. می توانید بعدا مقدار آن را بیشتر کنید.

استفاده از گیاه اکالیپتوس
اکالیپتوس به طور طبیعی به عنوان کاهش دهنده انواع التهاب، مخصوصا التهاب تنفسی استفاده می شود.
نحوه استفاده از آن به این صورت می باشد که 2 تا 3 قاشق غذاخوری برگ خرد شده گیاه اکالیپتوس را با یک فنجان آب جوش مخلوط کنید. سپس دمنوش آن را بنوشید. التهاب ناشی از بروز حساسیت در افراد با این روش کاهش پیدا می کند.

کم رفتن به پارک و فضای آزاد
در فصولی که آلرژی در شما بوجود می آید، از رفتن به پارک ها و مناطق رو باز حتی المقدور اجتناب کنید تا بروز علائم آلرژی در شما کاهش یابد، و یا قبل از رفتن به این مناطق، طبق تجویز پزشک از داروهای تجویز شده استفاده نمایید.

نکشیدن سیگار
اگر سیگاری هستید، سعی کنید حتی المقدور در فصولی که حساسیت دارید از مصرف سیگار خودداری کنید.

 طب سنتی و آلرژی

در کتب طب سنتی پایه هر آنچه که بگردیم نامی از الرژی و این بیماری نخواهیم یافت اما بیماری هایی را می یابیم که علائمی مشابه آلرژی برای آن ها ذکر گردیده است. به طور مثال افزایش صفرا در بدن و یا ابتلا به سوء مزاج صفراوی را با علائمی مانند خارش، التهاب، سوزش، قرمزی یا آبریزش بینی و چشم که بسیار شبیه و نزدیک به علائم بیماری آلرژی است، توصیف کرده اند.

ارتباط کمبود ویتامین D با بروز آلرژی
حساسیت یا آلرژی پاسخ افراطی سیستم ایمنی بدن در برابر برخی عوامل است که این مشکل (بویژه حساسیت غذایی)در بین بزرگسالان و حتی کودکان بسیار شایع است. حساسیت ها ممکن است ارثی باشند و بعضی از کودکان با داشتن حساسیت به ترکیبات خاصی متولد می شوند اما برخی حساسیت ها نیز در طول زمان یا دوران رشد در فرد به وجود می آیند. اخیرا محققین عنوان کرده اند که کمبود ویتامین Dبا بروز آلرژی
در فرد مرتبط است.
آسم, درباره آسم, حساسیت ها

آلرژی

بیماری های ریوی که بر مسیرهای تنفسی و هوایی تاثیر می گذارند

نای (حلق، خرخره، لوله هوا) به لوله هایی بنام نایچه (نایژه یا bronchi) منشعب شده و در ادامه این شاخه ها هم به لوله هایی کوچکتر درون ریه تقسیم می شوند. بیماری های که براین مسیرهای تنفسی تاثیر می گذارند شامل:

  • آسم، در این بیماری مسیرهای هوایی ملتهب شده و بعضی اوقات دچار گرفتگی شده باعث خس خس کردن و تنگی نفس می شوند. آلرژی، عفونت و یا آلودگی باعث ظاهر شدن علایم آسم می شوند.
  • بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، بیماری ای است که در آن ریه نمی تواند بدرستی بازدم داشته و باعث مشکل در تنفس می شود.
  • برونشیت مزمن، که نوعی از بیماری مزمن انسدادی ریه بوده و با سرفه مزمن شناخته می شود.
  • امفیزم (Emphysema)، آسیب های ریوی باعث حبس هوا در ریه شده و مشخصه بارز این نوع بیماری انسدادی مزمن ریه مشکل در بیرون دادن هوا است.
  • برونشیت حاد، که عفونت ناگهانی مسیرهای تنفسی بوده و معمولا عامل آن ویروسی می باشد.
  • فیبروز سیستیک (Cystic fibrosis)، نوعی دیگر از بیماری های ریه است و در آن ترشحات مخاطی بخوبی از درون نایچه ها پاک نمی شود. جمع شدن مخاط باعث عفونت مکرر ریه می شود.


 5 درمان برای حساسیت های فصلی

1-بادرنجبویه: دم کرده 5 گرم از برگ آن می تواند حسایست را درمان کند.

2-دارچین: پوست ساقه آن را به صورت پودر دراورده ومصرف 5 گرم آن به صورت دم کرده بسیار مناسب است.

3-شاه تره: برای مصرف آن، میزان 5 گرم از برگ را با یک لیوان آب به مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید، سپس صاف کنید و قبل از سرد شدن بنوشید.

4-سیاهدانه: روزانه می توان 1 تا 2 گرم از دانه سیاهدانه به صورت له شده یا چای و یا موارد دیگر استفاده نمود.

5-کاسنی: مخلوط کردن 1 لیوان عرق کاسنی با یک چهرم لیوان عرق شاه تره می تواند به کارکرد کبد کمک کرده و در درمان حساسیت مفید باشد.


شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله همه چیز در باره آلرژی آسم و بیماری های تنفسی شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی