بیماری های واگیر دار

چگونه با بیماری ها مبارزه کنیم

بیماری های واگیر دار

چگونه با بیماری ها مبارزه کنیم

راه های پیشگیری و در مان بیماری ها چیست

  • ۰
  • ۰

 

ذات الریه (سینه پهلو): علائم، روشهای درمانی

ذات الریه (سینه پهلو): علائم، روشهای درمانی
 
در ۲۴ ژوئیه ۲۰۰۸، برنی مک، هنرپیشه و کمدین معروف در بیمارستان شیکاگو جان سپرد. علت مرگ او، آنطور که روزنامه نگار او عنوان کرده بود، مشکلاتی درمورد ذات الریه یا سینه پهلو بود. بااینکه برنی مک از یک التهاب ریه مزمن به نام سارکوئیدوز رنج می برد، اما مرگ وی هیچ ارتباطی به بیماری سابق او نداشت که اینجا سوالی مهم پیش می آید: آیا واقعاً هنوز هم در سال ۲۰۰۸، سینه پهلو قربانی می گیرد؟

ذات الریه چیست؟

 ذات الریه یا سینه پهلو اصطلاح عمومی است که برای توضیح بیماری های التهابی ریه به کار می رود. این بیماری معمولاً به این دلیل ایجاد می شود که حفره های شش، کیسه های هوا در ریه ها، از چرک و مخاط پر می شوند. اما سینه پهلو می تواند به قسمت های مختلفی از ریه ها آسیب بزند. التهاب حفره های شش، توانایی ریه ها در گرفتن اکسیژن از هوا را محدود می کنند و درنتیجه موجب ناتوانی سیستم گردش خون می شود. مشکلات دیگری هم ممکن است اتفاق بیفتد. مثلاً وقتی باکتری وارد خون می شود یا ریه ها به شدت ملتهب شده و بسته می شوند.

علل ذات الریه

 سینه پهلو یک بیماری تنها نیست و می تواند ۳۰ علت مختلف داشته باشد، به همین دلیل تشخیص آن بسیار دشوار است. اما معمولاً ذات الریه یا سینه پهلو با عفونت ایجاد می شود. این میکروب ها می تواند شامل باکتری، ویروس، قارچ یا حتی انگل شود. مکانیزم دفاعی طبیعی بدن دربرابر عفونت شامل التهاب می شود و درنتیجه ریه ها در تلاش برای خلاص شدن از شر آن میکروب، پر از ماده مخاطی می شوند. این بیماری ممکن است به خاطر فوت کردن در غذا، مایعات، موادشیمیایی و گردوخاک نیز به وجود آید.

علائم و نشانه ها ذات الریه

 علائم این بیماری از انواع خفیف تا حاد در نوسان است.

– سرفه

 
 – مخاط زرد-سبز رنگ یا حتی قرمز رنگ که با خون مخلوط است
 – تنگی نفس
 – احساس خستگی و بیحالی
 – درد سینه که در مواقع سرفه کردن یا نفس عمیق بدتر می شود
 – تب
 – حالت تهوع و استفراغ
 – اسهال
 – فقدان اشتها
تشخیص ذات الریه
علائم ذات الریه معمولاً شبیه به خیلی از بیماری های تنفسی دیگر است و این یعنی برای تشخیص این بیماری معمولاً آزمایشات مختلفی انجام میگیرد.

کشت بزاق
 آزمایش خون
 رادیولوژی سینه

 درمان ذات الریه
درمان این بیماری به علت بروز آن بستگی دارد. اکثر عوامل سینه پهلو باکتریایی هستند و درنتیجه درمان آن با استفاده از آنتی بیوتیک ها صورت می گیرد. ذات الریه ویروسی نیز به جز استراحت، خوابیدن و نوشیدن زیاد مایعات درمان خاص دیگری ندارد، گرچه می توان در ۴۸ ساعت اول بیماری از داروهای ضد ویروس استفاده کرد. در موارد حاد، شاید نیاز به بستری شدن بیمار نیز باشد. در آن صورت برای بیرون آوردن مایع از ریه ها نیاز به تجهیزات و ابزار خاص است.

چرا ذات الریه هنوز قربانی می گیرد؟

 دلیل آن این است که این بیماری یک بیماری تنها نیست و علائم آن بسیار شبیه به خیلی بیماری های دیگر است. اگر تشخیص بیماری اشتباه صورت گیرد، مشکلات آن می مانند و اگر از زمان درمان آن بگذرد این مشکلات رفته رفته حادتر می شوند. احتمال مرگ در بیمارانی که با باکتری های ضد آنتی بیوتیک، دچار سینه پهلو شده باشند، بیشتر است. همچنین افراد سالخورده و آنهایی که از داروهای ضد پادتن و آنتی ژن استفاده می کنند، مقاومت کمتری دربرابر عفونت ها دارند و درنتیجه احتمال به وجود آمدن انواع حاد این بیماری در آنها بیشتر است.

پیشگیری از ذات الریه

 راهکارهای زیادی برای جلوگیری از بروز ذات الریه وجود دارد:

– واکسن زدن
 – ترک سیگار
 – دوری از


افراد مبتلا به آنفولانزا، سرماخوردگی، سرخک، آبله مرغان. چون همه این بیماری ها می تواند موجب ذات الریه شوند.

برمی گردیم به برنی مک

 بااینکه روزنامه نگار برنی مک اعلام کرده بود که مرگ او هیچ ارتباطی با مشکل سارکوئیدوز وی ندارد، این احتمال زیاد است که مک برای بیماری خود از داروهای مقابله کننده با تولید پادتن ها و آنتی ژن ها استفاده می کرده است. و این مسئله توانایی او را در مقابل با بیماری دشوار کرده بوده است.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی